subota, januar 15

N.D.R. Lao



Narodna Demokratska Republika Lao (ili Laos, kako su je nazvali francuzi, i kako ih zove vecina ostatka sveta) je deo bivse francuske kolonije - Indokine.
Anticko ime zemlje je Lan Xang, sto u prevodu znaci "Zemlja milion slonova".
Stigao sam nakon 6 sati lude voznje i predjenih 300 km po Mekong reci, u camcu koji se kretao u proseku 70 km/h sa ogromnim motorom od 1600 kubika / 16 ventila. Put je bio krajnje interesantan posto smo morali da izbegnemo brojne sprudove i kamenje koje je virilo iz vode, posto je nivo vode prilicno nizak kada nije kisna sezona.

4 Comments:

At 17 januar, 2005 10:22, Anonymous Anonymous said...

Po tvojim postovima mogu da zakljucim da je jos uvek moguce doziveti avanturu na putovanjima. Nadam se da uz to i uzivas :-) Pozdravlja te i Vule, gleda preko ramena sta kucam :-) Posalji nam razglednicu ako nije suvise veliki problem. Pozdrav,

Bogi.

 
At 17 januar, 2005 11:07, Anonymous Anonymous said...

Srecno kroz Laos!

Jelena

 
At 17 januar, 2005 14:45, Anonymous Anonymous said...

Pratimo putopis svakodnevno - super je.
Ocekujemo i slike, slikaj ljude sto vise, razne face, pojedinacno (zoom 100-150 mm) i grupno, ljude u poslu, ljude nasmejane, decu, pijace, pa i egzoticne biljke (nadam se da imas zoom) , restorane, hotelske sobe, ulice ... sve je to posle jako zanimljivo za ovdasnje gledaoce a tebi deluje mozda vec uobicajeno.

Kris

 
At 17 januar, 2005 15:27, Anonymous Anonymous said...

Mogu ti reci da je ovaj tvoj sajt postao redovno stivo, tako da se nadam da ces istrajati u pisanju. Kad je mogao Zuho Dzumhur mozes i ti:).

Mozda da da stavis jos poneku sliku, a mozda i neki komentar lokalnih ljudi. Pitaj ih znaju li oni ko je Pera lozac ili sl.:))

Puno pozdrava od Jece i Bobana!

 

Post a Comment

<< Home