četvrtak, januar 20

Ha Noi



Ha Noi (Hanoi) je glavni grad Vietnama i drugi najveci grad u zemlji. Vremenska zona: GMT+7. Grad je interesantan jer u njemu postoji veci broj malih jezera oko kojih se nalaze jako lepo uredjeni parkovi. Nacionalna valuta je Dong (1 din = 260 DNG). Cene su vise nago u Laosu, i priblizne su onima u Tajlandu. Smestaj u prilicno dobrim hotelima moze se naci vec za 5EUR (ukljucujuci dorucak).
Inace, saobracaj je ovde neverovatan. Nikada nigde nisam video toliko motocikala na ulicama. Ima ih ponekad na stotine na jednom semaforu. Niko ovde ne postuje saobracajna pravila i svi, ali bas svi pritiskaju sirene jako cesto. Izgleda da je to ovde deo saobracajne kulture. Ako prodje 20 sekundi a nisi zatrubio - to znaci ili da nesto sa tobom nije u redu ili da ti je sirena u kvaru. Ne postuje se crveno svetlo, vozi se u suprotnom smeru, pogresnim trakama, kada se ukljucuju u saobracaj uopste ne gledaju oko sebe (jer ocekuju da ako neko nailazi taj ce da zatrubi). Naravno, niko ne staje na pesackim prelazima, da mu se okolni prolaznici ne bi smejali. Prava je umetnost preci ulicu. Jednom recju - haos.
Nakon nekog vremena provedenog u mirnom i bezbriznom Laosu, ovo je bas bio sok. Zato sam i odlucio da vec sutra krenem ka zalivu Halong i tamo se u par dana na miru pripremim za ono sto me ocekuje kada se ponovo vratim u Hanoi.

2 Comments:

At 21 januar, 2005 13:11, Anonymous Anonymous said...

Cao Deki,
cini mi se da ti uzbudjenje ne nedostaje, sto me izuzetno raduje. Tura ti je fenomenalna a ideja da nas bar na par minuta preselis u daleke zemlje svojim tekstovima super. Mogao bi jos po neku sliku da stavis na site. Lep provod u Vijetnamu.

Pozdrav
Jelena

 
At 22 januar, 2005 13:57, Anonymous Anonymous said...

Deki, super ti je putopis!

Drago mi je da si update-ovao site slicicama.
Mi te pratimo iz baze u Pancevu i dajemo moralnu podrsku (slanina bila slana, a Svabe su i dalje kraj bunara:)) ).

Pozdrav od Jece i Bobana!

 

Post a Comment

<< Home